"От игла до конец" с
Любомир Стойков
седмично предаване за мода по Нова телевизия

Седмичното предаване за мода "От игла до конец"® с Любомир Стойков започва да се излъчва по Нова телевизия на 18 февруари 1995 година.
Първоначалният телевизионен екип е в състав: Любомир Стойков - концептор, автор и водещ, Красимира Стоянова - редактор и репортер; Светослав Мечкуевски - главен оператор / до 2000 г., след което е заместен от Йордан Петков/; инж.Снежа Хинкова - асистент-режисьор. В различни етапи от развитието на предаването негови режисьори са били Виктор Георгиев, Румен Ковачев, Аглая Морчева и Николай Костов. Режисьор и продуцент на повечето филми, заснети в чужбина е Любомир Стойков. Специален кореспондент на "От игла до конец"® в Париж е Мила Лемусю.

Телевизионният екип:
Любомир Стойков - концептор, автор и водещ;
Красимира Стоянова - редактор и репортер;
Светослав Мечкуевски - отговорен оператор / до 2000 г./;
Йордан Петков - отговорен оператор / след 2000 г. /;
инж.Снежа Хинкова - асистент-режисьор.
Мила Лемусю - специален кореспондент на "От игла до конец" в Париж

Цел на предаването е да представя някои от най-забележителните събития от света на световната и българската модна сцена, да анализира и коментира динамиката в областта на съвременния моден дизайн. През изминалите години зрителите на "От игла до конец"® успяха да видят специално заснетите за тях традиционните изложения "Прет-а-порте Париж" и "Прет-а-порте де лукс" във френската столица, Лондонската седмица на модата, Международния конкурс за наградите на "Смирноф" в Кейптаун, Южна Африка (1995); в Торонто, Канада (1996) и в Лондон, Великобритания (1997). Излъчени бяха и четирисерийните филми "Американски стил`98" и "Американска мода 2001" , заснети в Ню Йорк съответно през 1998 и 2001 година, двусерийният филм "Бети Баркли", заснет в Хайделберг през 1998 година и др.

 


Кликнете върху малките снимки за да ги видите в по-
голям размер!

Екипът на предаването "От игла до конец"® с Любомир Стойков сътвори филми-портрети за някои от най-популярните съвременни дизайнери и модни художници като мадам Карвен, Пиер Карден, Ив Сен Лоран, Пако Рабан, Джанфранко Фере, Нино Черути, Кензо, Даниел Трибуяр, Кристиан Лакроа, Джон Галиано, Аликзандър Маккуин, Оливие Лапидюс, Лойд Клайн, Даниел Ещер, Юбер дьо Живанши, Соня Рикел, Ханае Мори, Вивиън Уестууд, Мичико Кошино, Жан Шарл дьо Кастелбажак, Джон Роша и др. В предаването бяха отразени интересни изложби от музеите в Париж ( Двореца за мода и текстил "Галиера" и Музея за декоративни изкуства), от музеите в Торонто ( Музея на обувките "Бата", Музея на текстила ), от музея на модата и текстила в Хайделберг и др.
Атрактивна част включват срещите и интервютата на автора на предаването с такива известни топмодели като Алек Уек, Елизабет Хърли, Естер Канядас, Каприс, Ивана Тръпм, Изабела Скорупко, Киара, Кайли Бакс, Сибил Бък, Девон Аоки и др. Сред кинозвездите, които са гостували на модното предаване на Любомир Стойков са Анук Еме, Клаудия Кардинале, Сириел Клер, Майкъл Медсън, Стивън Болдуин и др.


Кликнете върху малките снимки за да ги видите в по-
голям размер!

"От игла до конец"® с Любомир Стойков представя също така портрети на български дизайнери и стилисти, модни фотографи, фотомодели; различни аспекти на облеклото и костюма, младежката субкултура, миналото, настоящето и бъдещето в дизайна на облекло и др. Не са пренебрегнати и темите за козметиката и здравословния начин на живот, грима и прическата, изкуството да се рисува върху тялото, имиджмейкърството и др. Предаването подготви и излъчи оригинални филми-портрети за водещи български дизайнери: "Мария Недкова" ( 1998 ), "Жана Жекова" ( 1998 ) , "Натали Генова" (1998) , "Запрян Маринов" (1999), "Атанас Парушев" (2000).

Модното предаване "От игла до конец"® е с времетраене 25 минути, излъчва се всяка неделя от 16.00 и се повтаря в понеделник от 01.30 часа по Нова телевизия - първия частен телевизионен канал в България. Потенциалната му аудитория възлиза на около 2 милиона зрители.

Името на предаването - "От игла до конец"® - е запазена авторска и търговска марка, собственост на Любомир Стойков и регистрирана в патентното ведомство на Република България. Автор на графичния знак и запазения шрифт е художникът Красимир Гюлчев.

Всички права са запазени!